Jadłospis od 19.10.2020 do 23.10.2020

 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

19.10.2020

Chleb psz-żyt, masło, szynka krakowska, rzodkiewka, ogórek, owoc, herbata owocowa, kawa zbożowa.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami na maśle. Ryż z koktajlem truskawkowym, miks owoców, woda z pomarańczą.

Talerzyk owocowy.

Alergen: Gluten, soja, mleko i jego produkty.

Alergen: Ziarna zbóż, gluten, mleko i jego produkty, seler.

Alergen: -

Wtorek

20.10.2020

Bułka pszenna, masło, dżem nisko słodzony, miks owoców, herbata owocowa, kakao.

Zupa ryżowa na maśle. Ziemniaki, kotlet mielony, mizeria, owoc, kompot.

Talerzyk owocowy.

Alergen: Gluten, jaja, mleko i jego produkty, ziarna zbóż.

Alergen: Ziarna zbóż, gluten, jaja, mleko i jego produkty, seler.

Alergen:-

Środa

21.10.2020

Chleb psz-żyt, masło, kabanos drobiowy, ketchup, mik warzyw, herbata owocowa.

Zupa szczawiowa z makaronem i jajkiem na maśle. Kluki leniwe z serem białym, owoce, woda z cytryną

Galaretka owocowa.

Alergen: Gluten, gorczyca, mleko i jego produkty.

Alergen: Gluten, mleko i jego produkty, seler.

Alergen: -

Czwartek

22.10.2020

Chleb psz-żyt, masło, ser żółty, ogórek, papryka, owoc, herbata owocowa.

Zupa grochowa z ziemniakami na kiełbasie. Makaron z kurczakiem i brokułem, owoc, kompot.

Talerzyk owocowy.

Alergen: Ziarna zbóż, gluten, mleko i jego produkty.

Alergen: Ziarna zbóż, gluten, gorczyca, mleko i jego produkty, seler.

Alergen: -

Piątek

23.10.2020

Chleb psz-żyt, masło, szynka drobiowa, ogórek zielony, szczypiorek, owoc, herbata owocowa.

Krupnik z kaszy bulgur na maśle. Ziemniaki, filet z miruny, surówka z kapusty pekińskiej, owoc, woda z pomarańczą.

Talerzyk owocowy.

Alergen: Gluten, mleko i jego produkty.

Alergen: Ziarna zbóż, gluten, jaja, mleko i jego produkty, seler.

Alergen: -